Kanelbullens dag imorgon tisdag. Då unnar man sig en kanelbulle, kanske till och med två. Jag har också ett förslag om du vill baka, men tycker att det är för tidskrävande med jäsningen och så: KANELBULLEKAKA. Den är så himla god. Jag bakade den för första gången då jag var mammaledig med min äldsta dotter som nu är 8½ år. Jag bakade, åt upp och bakade en ny bara några dagar senare. Amningen gjorde mig så hungrig och det var den här kakan jag hade otrolig craving efter. Absolut godast är den nybakad och färsk. Vill du ändå ha klassikerna så vassego Kanelbullar enligt konstens alla regler, stora, saftiga och med massa kanel. Eller vill du göra små munsbitar så gör mini kanelbullar.
Kanelbullekaka
175 g smör (rumsvarmt)
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Smör och ströbröd till formen
Fyllning
1 dl socker
3 msk malen kanel
2 msk smör
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Ja, den här är så god. Jag brukar ibland ha i fyllningen rivet äpple.
Kram!
Ja, det här är verkligen en favorit. Måste testa med äpple, kan inte bli fel:-) Kram!