Du behöver
Renskavsgryta
500 g Renskav
1 lök
2 dl kantareller
3 dl grädde
1½ msk messmör
2 tsk soja
½ msk viltfond¨
6-8 enbär
smör, salt, peppar, persilja
Mos på mandelpotatis och västerbottenost
1 kg mandelpotatis
1½ dl västerbottenost (riven)
1-1½ dl mjölk (3%)
2 äggulor
2 msk smör
salt, peppar
Gör så här
Renskavsgryta
Stek lök, skav och kantareller i smör i stor gryta. I med grädde, soja, fond, messmör och mortlad/krossade enbär. Låt koka ihop sådär 10 minuter. Salta och peppra och i med mycket persilja.
Mos på mandelpotatis och västerbottenost
Koka potatisen. Kom ihåg att mandelpotatis ska koka kortare tid än annan potatis. Pressa kokta potatisen. Smält smöret, i med mjölken och värm lite. Tillsätt smörmjölken varsamt till pressade potatisen. Rör ner äggulor. Salta, peppra. Vänd ner riven ost.
Ps. Till efterrätt blev det….se imorgon:-)
Åh, sicken läcker gryta! Min man är en hejare på att göra messmörssåse! Och village-prylarna – kan man annat än älska dem? Tror inte det!
Mums – o vad gott med västerbottenmos till!
Kan intyga att lunchen var supersmarrig!!! Mmm riktig lyx-lunch!!!
Patricia
Tack fina ni för att ni kom förbi oss – Äntligen! Var så roligt att se er, och hoppas vi kan få till det – om inte alltför länge igen/Kramar!