Lite bränd i kanten eftersom vi pratade om så intressanta saker precis då bröden var i ugnen. Glömde helt bort dem. Chevre chaud är en kanonförrätt, varm, smält getost med lite söt och syrlig äppelsalsa.
Du behöver (för 2 pers)
½-1 äpple
smör
2 tsk flytande honung
2 tsk crema di balsamico (eller balsamvinäger)
några kvistar oregano (eller timjan)
4 skivor baguettebröd (eller liknande)
4 skivor chevre
1 tunn skiva rödlök (finhackad)
1 tsk olivolja
flingsalt,peppar
Gör så här
Sätt ugnen på grillvärme, full effekt.
Tärna äpplet i små tärningar och stek lite lätt utan att de tar färg i stekpanna. Tillsätt Balsamico och honung och stäng av plattan. Tillsätt färsk, nedklippt oregano och rör om försiktigt.
Pensla bröden med olivolja, in i ugnen med dem i 1 minut (glöm inte att ta ut;-). Ta ut dem och lägg på getost, toppa med hackad rödlök. Gratinera i 4-5 minuter tills osten är lite brun. Ta ut och toppa direkt med äppelsalsa, lite flingsalt och peppar och några kvistar oregano/timjan.
Ville bara kika in och önska dig en trevlig födelsedag, jag hoppas du får en super dag med dina nära och kära.
Kram Camilla
De ser så goda ut! Kram vännen, hoppas du har en fin dag!