Nuggets av fisk och Citronmajonäs

Nuggets av fisk är så otroligt enkelt och blir så fantastiskt gott. Perfekt med en citronmajo till. En alldeles utmärkt vardagsrätt.

Fisknuggets

Du behöver

Torsk i filéer (jag använde ryggfilé i portionsbitar)

Panko (asiatisk ströbröd som gör det extra krispigt, eller använd vanligt ströbröd)

ägg (lättvispat)

vetemjöl

salt,peppar

smör,olja

Skär torsken i större bitar. Vänd i rikligt med mjöl, sedan ägg och sist i rikligt med panko. Stek gyllenbruna i smör och olja (snåla inte) några minuter på varje sida.

 

Citronmajonäs

1½ dl majonäs

½ citron

Blanda majonäs med skal och saft från citronen.

Gott med hemgjort pommes. Jag använder ALLTID min Tefal Actifry till att göra fettsnåla, krispiga pommes. Du bara slänger ner allt i maskinen och trycker på knappen så sköter den resten. En av mina absoluta favoritmaskiner i köket (eller jag har den i garderoben och tar fram den titt som tätt.)

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *