Gjorde den här underbara allt-i-ett-middagen på fläskfilé och en massa härliga grönsaker. Såsen till är underbar. Gjorde klyftpotatis på sidan, mums! Huh, vad trött jag varit de senaste dagarna. Tjurruset förra helgen kom ifatt mig. Magda har varit sjuk, en del event och massa jobb. Har din vecka varit bra?
600 g fläskfilé (eller fläskytterfilé)
salt, svartpeppar
4 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 fänkål
körsbärstomater på kvist
1 dl svarta oliver
Några kvistar rosmarin
2 dl matlagningsgrädde
2 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
5 skivor prosciutto
Sätt ugnen på 200 C
1. Putsa fläskfilén, dvs skär bort hinnor. Skär i tjocka skivor.
2. Bryn skivorna i smör på alla sidor (bara så de får en yta), salta,peppra
3. Skala vitlöken och skär i skivor, skär zucchinin i runda skivor och fänkålen på längden.
4. Lägg fläskfiléskivorna i ugnsfast form, fördela ut grönsakerna ovanpå och strössla över oliver. Lägg på kvistar av rosmarin.
5. Blanda ihop grädde, vinäger och fond
6. In i ugnen ca 15-20 minuter
7. Stek prosciuttoskivorna knapriga i en stekpanna. Bryt i mindre bitar och strössla över den färdiga rätten vid serveringen.