Morots- och Halloumibiffar med extra stuns

Morots- och Halloumibiffar med extra stuns

Morots- och Halloumibiffar med extra stuns. Man kan knappt tro att det blir så gott som det blir av så få ingredienser. Men tro mig, det blir det. Det blir så matigt med halloumi. Den extra stunsen, jo det är chili flakes som ger morotsbiffarna en extra smakskjuts. Vi har börjat äta betydligt mer vegetariskt här hemma. Äntligen har min äldsta dotter själv velat det. Det kom lite från ingenstans, men så glad över utvecklingen. Jag ökar gärna på den vegetariska kvoten. Hur gör ni därhemma? Äter ni mer vegetariskt nu jämfört med tidigare? Jag upplever i alla fall att det är mer vegetariskt överlag. Och om man inte tagit bort kött helt och hållet, vilket vi inte har gjort, så äter man mindre ändå. Känns helt rätt.

Morots- och Halloumibiffar med extra stuns

Du kan givetvis blanda ner andra örter, t ex mynta, oregano, timjan. Vi valde att ha örter på sidan om tillsammans med Plantis växtbaserade motsvarighet till gräddfil. Vi åt dem bara så här upp och ner. Men man kan såklart ha rostade potatisklyftor till eller en stor sallad kanske. Dessa biffar kännsäven helt rätt i Halloweentider då det mesta ska vara orange i färg.

Så vassego här kommer receptet för Morots- och Halloumibiffar med extra stuns. Avgör själv hur mycket chili flakes som passar just dig och din familj. Jag hade ca 1,5 tsk. Det blev alldeles lagom starkt det, för oss.

Morots- och Halloumibiffar med extra stuns (ca 8 st)

  • 200 g halloumi
  • 250 g morötter
  • 2 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1,5 tsk chili flakes
  • salt
  • Rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 C
  2. Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt.
  3. Rör ner ägg, chili flakes och ströbröd.
  4. Forma 8 biffar. Lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Pensla biffarna med oljan
  6. Sätt in plåten i ugnen i cirka 15 minuter. De ska få lite färg på ytan.

Servera gärna med gräddfil uppblandad med sweet chili

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *