Enchiladas med krämig fyllning av kyckling, bacon och spenat. toppad med krossade tomater och massa ost. En rätt som sköter sig själv i ugnen. En rätt som är oerhört tacksam då den går snabbt och är väldigt lättlagad. Så här kommer receptet, ni var många som reagerade på det på mina insta stories och ville ha receptet.
Jag använde en påse babyspenat i receptet, cirka 65 g, den här gången. Men vanligtvis brukar jag ha mycket mer spenat, sådär 200 g. Det går finfint att använda bladspenat eller mangold. Kycklingen i receptet är den nya minutstrimlor lårfilé av kyckling från Kronfågel
Det här blir så gott. Jag tar dessutom alltid fifty fifty smaksatt creme fraiche, oftast tomat & basilika och vanlig naturell. Ibland tar jag jag någon annan smak. Ta det du gillar helt enkelt.
Enchiladas med kyckling, bacon och spenat
- 4 tortillabröd (de större)
- 250 g, minutstrimlor lårfilé (eller grillad kyckling som du strimlar)
- 65g -200g babyspenat (du kan även använda mangold eller bladspenat)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 pkt bacon
- 1/2 burk creme fraiche tomat & basilika
- 1/2 burk creme fraiche
- 1 burk krossade tomater
- 100-150 g cheddar (eller annan ost)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°
- Klipp bacon i mindre bitar och knaperstek. Lägg på lite hushållspapper så den värsta oljan sugs upp av papperet.
- Skölj och hacka spenat (eller mangold). Fräs på spenaten (mangolden) tillsammans med pressad vitlök i stekpanna.
- Häll spenatfräset över kycklingen. Tillsätt creme fraiche.
- Salta och peppra. Rör ihop.
- Klicka ut röran på stort tortillabröd. Strössla över lite knaperstekt bacon och rulla ihop.
- Lägg tortillarullarna i formen (pensla formen med lite olja innan så de inte fastnar)
- Häll över krossade tomater så de täcker alla rullarna. Strö över osten och in med formen i ugnen sådär 20 min.