Frasig tofu på en salladsbädd är kvällens middag

Frasigt panerad tofu

Frasig tofu på en salladsbädd är kvällens middag. Eller var kvällens middag för några måndagar sedan och har sedan dess varit återkommande. En sallad ihopsvängd på apelsin, stora matiga kapris, hasselnötter och sallad. Meat free Monday igen. Jag gillar att även hälsosam mat kan vara snabbmat som fixas på nolltid. Det må vara meat free Monday, men det är som sagt ändå måndag och första dan på jobbet. Man är trött på kvällen och vill bara fix maten snabbt. Då är frasigt panerad tofu en perfekt rätt. 

Frasigt panerad tofu

Du köper helt enkelt ett helt block tofu och panerar det, vips så har du en hel rätt. Jag har fastnat för Astrid och apornas tofu med hasselnötter. Gillar den där knaprigheten som bryter av mot den mjuka tofun. Salladen är lite man tager vad man haver. Men måste säga att just den här kombon av apelsin, hasselnötter och kapris blev helt perfekt till tofun. 

Eftersom det paneras i ägg så blir rätten inte vegansk, men däremot vegetarisk. 

Frasigt panerad tofu (per portion)

1 block tofu

vetemjöl

nypa salt

1 ägg, lättvispat

pankoströbröd, lätt krossat

olivolja

Gör så här

  1. Placera ut varsin tallrik till mjöl med salt, ägg och panko.
  2. Vänd runt hela tofublocket i vetemjöl.
  3. Doppa i ägg på alla sidor.
  4. Lägg ner i tallriken med panko och se till att det täcker på alla sidor.
  5. Hetta upp olivolja. Stek tofublocket på alla sidor så att det får en gyllene frasig yta. 
  6. Servera varm på en bädd av sallad. Gärna med lite balsamico ringlad över. 

 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *