I Lindvallen åt vi knäckepizza till middag en kväll, av det enkla skälet att det går så snabbt att göra och att det är så vansinnigt gott. Ett skäl till var att vi hade stannat på vägen till Lindvallen vid Leksand Knäckebröd Outlet och handlat på oss knäcke. Här kommer lite tips på hur du gör en knäckepizza på bästa sätt.
Du kan köpa färdig pizzasås, eller så gör du en egen lätt på krossade tomater och lite olivolja, en nypa salt och socker. Jag använder mjölkfri ost till min yngsta dotter från Astrid och aporna. Pizzaost tror jag att den kallas.
Receptet nedan är för 4 vuxna. När jag gör till mig och barnen så äter de cirka en halv var. En knäckepizza är mättande, massa fiber. Knepet med en knäckepizza är att lägga på osten först innan pålägget. Blir bäst så. Tomatsåsen sjunker ner i brödet och toppingen ligger lite löst. Lägg på osten först så fastnar toppingen bättre.
Knäckepizza (4 st)
2 runda knäckebröd (Leksands ekologiska till exempel)
Tomatsås
1/2 burk krossade tomater (Mutti till exempel)
2 msk olivolja
2 nypor salt
1 tsk socker
Ost
ca 300-400 g riven
Topping
Valfritt. Skinka, paprika och ost är gott. Gärna en klick creme fraiche
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 C
- Blanda ihop ingredienserna till tomatsåsen.
- Lägg knäckerundlarna på bakplåtspappersklädda plåtar.
- Bred ut tomatsås.
- Strössla över osten
- Lägg på fyllning.
- Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Klicka gärna på några små klickar crème fraiche