Har gjort min egna senap. Och så tänker man ’Varför har jag inte gjort det här tidigare’. I stort sett bara att röra ihop. Lite Cointreau för en lätt ton av apelsin också. Kan inte bli bättre. Du hinner om du gör den nu på förmiddagen. Den behöver stå till sig lite.
Ja, som ni ser så har jag minsann griljerat en alldeles lagom skinka också. Så nöjd med griljeringen i år. Det kommer griljeringsguide lite senare idag. Egentligen ska man griljera skinkan sådär kvällen innan. Hur gör ni? Ska försöka hinna med lite julgodis, rödbetssallad och kanske lite revben idag också. Sedan är det dags att varva ner sig själv och komma i jullugnet.
Hemmagjord senap med smak av apelsin
½ dl Colman’s senapspulver
½ dl vetemjöl
1,25 dl kokande vatten
1 nypa salt
2 msk farinsocker
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
2 msk Cointreau
1 msk vispgrädde
Gör så här
- Pyttsa ner senapspulvret i en bunke. Sikta ner vetemjölet.
- Tillsätt kokande vatten lite i taget och rör om. Vispa slät.
- Vispa ner farinsocker, socker, salt, vitvinsvinäger och Cointreau
- Tillsätt grädden och vispa in tills senapen är jämn.
- Låt stå i kylen åtminstone ett dygn så smakerna blommar ut.