Carbonara med kantareller, bacon och sojabönor, en krämig äggula på toppen, flingsalt och nymalen svartpeppar. En middag som har allt faktiskt: smak, textur, nyttigheter. Umamismaken i svampen och sältan i baconet är en finfin kombination.
Den här carbonaran går snabbt att göra och blir lika bra på en mysig vardagskväll som en helgmiddag med ett glas vin till. Jag gjorde den som en vardagsmiddag då det skulle gå snabbt, men den här så lyxig med massa kantareller att den platsar som en härlig middag under helgen.
Carbonara med kantareller, bacon och sojabönor (4 pers)
400-500 spaghetti
1 paket bacon
1 gul lök
300 g kantareller
100 g frysta sojabönor, tinade
salt, nymald svartpeppar
4 äggulor
Gör så här
- Koka pastan al dente
- Skär bacon i bitar, skala och hacka löken, rensa kantarellerna och skär i medelstora bitar
- Stek bacon knaprigt i en panna. Lägg över bacon på hushållspapper för att rinna av.
- Stek på lök och svamp i några minuter i fettet från baconet.
- Blanda ner sojabönorna och smaka av med salt och peppar.
- Blanda ihop pasta med svampröra och bacon. Toppa med en rå äggula på varje portion.