Tips på krispiga höstdagar är att göra en picknick, med eller utan barn. Vad lägger man med i korgen? Jo, korv, ketchup och senap, dryck, servetter, cookies, picknickfilt och annata smått och gott. Finns inget bättre eller lättare.
Vi fick hem en picknickkorg med nya Barnens korv som är en kycklingkorv fylld med fetaost, färska tomater, oliver och timjan (framtagen av 10-åriga Elliot Rommel), korvbröd på brioche, ekologisk pärondryck, cookies med choklad, riskkakor med gräddfil och ramslök. Solen sken, luften var klar och krispig och bästa Svindersvik ligger runt hörnet. Älskar dessa stora, fluffiga briochebröd.
Svindersvik är ett minislott som ligger nära Sickla Köpcenter, som en liten oas, med en stor äppellund, bikupor, stora gräsytor. Underbart ställe.
Vi packade upp allt och bara njöt i evigheter av luften, maten och att kunna ta det bara lugnt. Ett tips vid picknick på speciellt höst och vinter är att införskaffa en mattermos. Det är en extra stor termos med stor öppning. Finns att köpa på de flesta matbutiker. Där kan du hälla i soppa, pasta osv. I det här fallet så stekte jag korven hemma, kokade vatten och hällde i termosen och lade ner korvarna i det varma vattnet. Bara att skruva på locket och ta med. Sedan har du varma korvar att fiska upp med en gaffel, eller bara häll av vattnet, lägg i korvbröd och njut.
Riskakor med gräddfil och ramslök. De var verkligen goda och Annie undrade om vi kunde köpa på oss massa sådana riskakor. Jepp, det kan vi.
Efter korven blev det Cookies med choklad. Mums. Vilken totalhärlig picknickdag! Behövs inte mycket för att göra en ultimat picknick.