Alla Kan Baka med Maria Blohm

Alla kan baka Maria Blohm

Alla kan baka. I alla fall med Maria Blohms hjälp. Jag fick Maria Blohms sprillans nya Alla kan baka (Massolit Förlag) på posten i veckan tillsammans med gulligaste personligt skrivna lappen. Jag kan instämma att Maria kan lära alla att baka. Jag har gått kurs för henne och jag fick så många tips och tricks på den kursen som jag har använt mig av då jag bakar bröd. Ett, av många, tips jag fick på den kursen var att sticka ner en ugnstermometer i brödet då det gräddas. Vid 96-98 C är det färdigt. Det har gjort sedan dess. Bröden blir alltid perfekt gräddade.  Maria Blohm kan verkligen konsten att göra allt det svåra lätt .

Alla kan baka Maria Blohm

I Alla kan baka får du proffsens knep och tekniker.  I Alla kan baka finns ett grundrecept för alla tänkbara bröd, som du sedan kan förändra:korvbröd, hamburgerbröd, mjuka tunnbröd, kavring, rostbröd och många många fler recept. De Danska tebröden måste jag verkligen göra SNART. De ser rätt komplicerade ut i formen, men på sidan efter finns utförliga beskrivningar för hur du får till formen och med de bilderna kan ingen misslyckas.  

Alla kan baka Maria Blohm

Här ovan ser ni några bilder på hur man får till snyggt runda bröd och limpor. Det här är verkligen en bok att ha som grund för brödbak med steg-för-steg-instruktioner med både bild och text.

Alla kan baka Maria Blohm

Det här Blåbärsbrödet är också på min lista över de jag ska baka mycket snart. Sedan finns det även pizzadeg, baguetter, focaccia och så många fler som jag vill testa. Så bra bok att ge bort i present till den som lyfta sin bakning. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *