Ölands Djurpark – Massa av allt

Ölands djurpark

Djurungar, pariserhjul, spökslott, dinsoauriepark, vattenland och mycket mer finns på Ölands djurpark. Det är mycket att göra och två dagar här är nog alldeles lagom för att hinna med allt. Igår tog vi djuren och karuseller och vi var där från 10 på morgonen ända tills de stängde och det började spöregna efter 17.30. De har många åkattraktioner för att vara en djurpark och barnen älskade deras karuseller och fick verkligen inte nog. Pariserhjulet åkte jag och Annie, Magda tyckte det var för läskigt.

Ölands djurpark

Det låg lite regn i luften och kom lite stänk under dagen. Mitt på dagen blev det varmt så då gick vi bara tillbaka till stugan och klädde oss lite somrigt. Bor man på Safaricamp som vi, så tar det cirka 5 minuter att gå tillbaka till stugan.

Ölands djurpark

Så söta lejonungar, och det var mycket djurungar i hela parken. Dessa små lejonungar kunde vi bara titta på genom fönstret då de var inne med sin mamma. 

Getterna var väldigt på och tama och ville gärna bli gosade med. De små killingarna blev kliade och klappade. Vi tittade på flamingos, krokodiler, ormar, sköldpaddor, tigrar, lodjur, dingos, björnar och apor av alla slag. 

Ölands djurpark

Överallt sitter små skyltar med kuriosa och Annie tyckte det var roligt att kunna läsa dem själv. Roliga fakta! Jag hade ingen aning om det ovan till exempel.

Ölands djurpark

Karusellerna var så roligt att vi var flera timmar där. Jag åkte tills jag mådde illa av allt snurrande. En del riktigt härliga åkattraktioner har de. 

Ölands djurpark 

De finns också en stor dinosauriepark med lekplats. Där var vi också ett bra tag. 

Ölands djurpark

Magda, bäst på kort. Hon vill verkligen nästan aldrig vara med då man fotar.

Ölands djurpark

Man får fota henne i smyg bara. Jag var tvungen att stå bakom dem då getterna hade ställt sig på bakbenen med sina framben på mina byxben, direkt på morgonen så jag gick omkring med stora fläckar hela dan på byxorna. Som om inte det räckte så spillde jag kaffe över hela min tröja framåt eftermiddagen, så precis bakom Annie och Magda är det kaffefläckar.  Men vad gör väl det, världsliga saker bara. 

Ölands djurpark

Även hundar i koppel är väldigt välkomna att följa med på djurparken och det finns vattenskålar utställda till dem lite här och där. 

Ölands djurpark

IDAG är det strålande sol och då blir det blir det Pirate Island (och antagligen en omgång karuseller också) för hela slanten! Hej för nu! Ha en fin dag i solen!

Ölands djurpark Pirate Island

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *