Att bo i Ölands Djurpark

Ölands djurpark safari camp

Vi bor alltså i djurparken, dvs Ölands Djurpark. Väldigt annorlunda och samtidigt inte. Det är en Safari Camp, stugby, som ligger alldeles intill stängslet med djur som apor, strutsar, gnuer och zebror. Roligt med djuren alldeles inpå huset och där barnen från den lilla balkongen kan titta ut över ’savannen’ där strutsarna struttar omkring, gnuerna buffar på varandra och lite längre bort zebrorna. 

Ölands djurpark safari camp

Precis utanför dörren springer den här rackaren som jag höll fram lite gräs till och vilken huggreaktion den hade, det tillsammans med att de är så stora gjorde att jag hoppade bakåt rätt förskräckt. Många djur är så försiktiga då de tar mat ur någons hand, men strutsar, ICKE! Där är det tydligen ’front attack’ som gäller. 

DSC_0013

Så här ligger stugorna runt parkens stängsel. De är på knappa 40 kvm i två plan. Det står i beksrivningen att det är moderna stugor, det kan jag nog inte skriva under med tanke på att möblerna är gamla och slitna, en liten tjock tv där man endast får in tre eller fyra kanaler, ingen ugn och ingen wifi. Det är INTE moderna stugor, men gulliga är de ändå. Det tog inte lång tid förrän Annie och Magda hade hittat kompisar och sprang utmed stängslet och tittade på djuren med de andra barnen. Det finns även en lekplats precis intill och en studsmatta version större. 

Ölands djurpark safari camp

På kvällen duggade det lite och djuren försvann in till sina nattställen. En vacker regnbåge sträckte sig över hela himlen, solnedgången var så vacker och det lös i stugorna. Stämningsfullt. Idag blir det Ölands djurpark med vattenland, Piraternas vattenland, sagoland, nöjesland och naturligtvis alla djur. Det ska blir roligt. Jag tar med kameran så får ni se vad vi hittar på. 

Ölands djurpark safari camp  

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *