Svenskarnas favoritbär

Jordgubbar

Vilka är dina favoritbär? Vilka är svenskarnas favoritbär? Är jordgubbar svenskarnas favoritbär? Enligt Yougovs konsumentundersökning 2013, på uppdrag av Bärfrämjandet, så är det så att vi svenskar älskar jordgubbar mer än något annat bär: 91% tyckte mycket eller ganska mycket om jordgubbar, hallon fick 90% och blåbär 89%. 

DSC_0008

Enligt Share ranks röstning Most popular berries för hela världen så är det just nu jordgubbar även där som är världens mest populära bär. Blåbär kommer tvåa och på tredje plats björnbär innan hallonen på fjärde plats. Jag gjorde liten egen undersökning här till höger där ni kan lägga en röst på dina favoritbär. Så  nyfiken på att se om det är samma rankning som kommer upp här, dvs jordgubbar först sedan blåbär, hallon och björnbär. 

Mitt favoritbär….Det står mellan två faktiskt. Jordgubbar och blåbär. MÅSTE jag välja ett så väljer jag blåbär. Jag använder blåbär till smoothies, i kakor, desserter och jag älskar att plocka blåbär. Men jag gillar alla bär förutom krusbär, det bara går inte. Jag gillar inte smaken av krusbär.  Gillar ni krusbär? Till vilka bär går din röst? Min röst går alltså till BLÅBÄR! 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *