Jag vill ha en egen sommarstuga

DSC_1124          

Tips på godaste mousserande rosévinet, ett mysigt bad, sommarmat kommer här. Det var så avkopplande att vara hos mina vänner och jag känner att jag varvade ner ordentligt av att bara vara med barnen och vänner i den här miljön. Vi hade sådan tur med vädret också. Enligt prognosen skulle det bli regn, men icke en droppe, bara sol över detta lilla paradis.  

DSC_1057

Det här, storfrukost på en altan, det är livet, som Annie brukar säga om bra saker. Som jag vid sådana här tillfällen önskar att vi hade en sommarstuga och var en så här storfamilj. Jag gillar när det är så högt i tak och många som sitter runt ett bord. Vänner och bekanta som kommer och går, stannar på middag, sover över och bara hänger. 

DSC_1125

Deras naturtomt är som taget ur en saga. Hade jag haft ett hus eller en sommarstuga så hade jag också helst haft en naturtomt. Gillar när saker inte är så tillrättalagda  utan lite magiskt, mystiskt och sagoaktigt. 

DSC_1148

Lunchen blev caprese och korv från Mälarchark. Ser ni de korvarna i butiken så bara köp, kvalitet rakt igenom. Till, bästa senapen någonsin Skeppsholmssenap. Deras senap är utan tvekan den bästa senap jag har smakat, alla deras sorter. 

DSC_1225

Vi åkte till Mälarbadens badplats. Vackert, lite blåsigt dock så det blev bara lite bad på dag tre. 

DSC_1224

Emilia var redo dock med coolaste simglasögonen som gjorde Annie och Magda mäkta avundsjuka. 

DSC_1248

Väl tillbaka så hittades en okänd blomma och Magnus och Annie försökte identifiera den i en blombok, så fint. 

DSC_1170

Det är så roligt, för när jag är här hos dem så får jag alltid så många bra tips på mat och dryck. En av årets upptäckter var det här rosébubblet  Langlois Crémant de Loire Brut Rosé. Det är verkligen det bästa rosébubblet jag har smakat. Perfekt en sommarkväll. 

DSC_1181

På kvällen svängde Magnus ihop den här ofantligt läckra laxtartaren med pepparrot, äggula, senap osv. Det var bara förrätten det. 

DSC_1212

Sedan kom lyxig röding med färskpotatis, äpple, pepparrot och skirat smör. Så gott. Älskar röding.

DSC_1188

Finaste vinglasen också inhandlade på loppis. Fynd!

DSC_1228

Vilka fina dagar vi har haft och jag har varit så närvarande med barnen. Det ger så mycket och barnen och jag har haft kanondagar hos min vän och hennes familj. Så tacksam för de här fina dagarna. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *