Sommarens hybrid är här – Croissantglassen. En croissant som hållare, choklad i botten och valfri glass. Hur låter det? Bageri Taverna Brillo i Stockholm har nu tagit hybriden till Sverige. Kombon ska vara vanlig i Italien. Hybrider är högsta trend. Semmelwrap uppfanns, till semmelsäsongen 2015, av VM-konditorn Mattias Ljungberg på Tössebageriet i Stockholm. Den blev en stor hit och folk köade för att komma över hybriden. Att kombinera croissant tillsammans med något annat är inte heller första hybridprodukten där croissant ingår. Cronut, en blandning av donut och croissant, uppfanns av Dominique Ansel Bakery in New York City. De blev en världssuccé och såldes slut innan de ens var klara. Time Magazine utnämnde Cronut till en av de 25 bästa uppfinningarna 2013. Utmaningen med en croisantglass ligger i att äta den utan att kladda för mycket.
Vad tror ni, kommer Croissantglass bli sommarens hit?