Att duka somrigt

MatHem dukat bord

Duka somrigt,  hur gör man? Jag blev otroligt inspirerad av dukningen på MatHems blogglunch. Det är precis i min smak. Sög åt mig av tips och tricks. Eller vad sägs om Mateus fatet ovan fyllt med kronärtskockor, rödbetor med blasten kvar, groddar och svarta vitlökar. 

DSC_0619

Bordet i sin helhet. Uppdukat för blogglunch och genomgång. Spana in örtkukorna som är insvepta i vad jag kallar prasselpapper, men det heter såklart något annat. Så finurligt. Införskaffa lite örtkrukor och vira in dem i prasselpapper av valfri färg. 

MatHem lemonad

Det gör mycket att fylla stora fat med färgglada bär och ätbara blommor. Ärbara blommor är bara så rätt och trendigt nu. Jag började redan för två år sedan att smycka mina sallader, soppor och kakor med ätbara blommor. Tanken är väl inte att man ska smaska i sig dem, snarare utsmyckning deluxe. 

DSC_0665

Att knipsa av ett knippe med knoppar och lägga ut sådär lite slarvigt här och där på bordet ger också effekt. Ni ser de små knytena på fotot med hela dukningen ovan.  

DSC_0628 

Tallrikarna med fina servetter från Duni och servettringar från Mz Design. Dessa finns även som armband, så ljuvliga. Tänk er själva dessa servettringar till vilka pastelliga servetter som helst. Men se upp med barnen så de inte biter av en färgglad ring. Allt som använts i den här dukningen, förutom Mateusfaten hittar man på MatHem

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *