Bak- och Chokladfestivalen – Missa inte!

DSC_0043

Helgens tips om du är eller kan ta dig till Stockholm är verkligen ett besök på Bak- och Chokladfestivalen. Du hittar den på Stockholmsmässan och där finns hela helgen även Underbara Barnmässan och Hem, Villa och Bostadsrättsmässan den här helgen. Jag svängde förbi Bak- och Chokladfestivalen igår och det var så roligt och gott. Idag är det även Kladdkakeracet!

Stannade i Jessicas och Marias monter B04:46 där de bjuder alla på nybakat glutenfritt bröd, cookies, banankaka och kaffe. Det var full rulle mest hela tiden där. Flera unga tjejer som kom förbi bland annat och var helt förvånade över att det smakade så gott fast det var glutenfritt. Jessica och Maria stod och signerade bok på bok. 

DSC_0055

Roligaste, mest udda och intressanta pralinerna fanns hos Kanolds. Eller vad sägs om Ciggarpralin?

DSC_0060

eller Hello Kitty Pralin?

Summerbird

Mina favoriter Summerbird finns också här. Jag älskar Summerbird. Du kan provsmaka själv och bli helt såld. Frågade vilka som var deras storsäljare: Lemon (spanska mandlar i vit choklad, citron och kamomill), Coffee Lovers (Piemonte hasselnötter, Amber choklad, pralin och kaffe) och Raspberry red (spanska mandlar, mjölkchoklad och hallon), Liquorice (spanska mandlar, vit choklad och lakrits). 

DSC_0042

Valrhonachoklad av alla slag, bl a denna succébox med praliner och design av Christian Lacroix. 

DSC_0082

Matchachokladen från Beriksson monter, utsökt!

DSC_0048

Man hittar massor med bra saker till sin bakning som kakaosmör som jag inte har lyckats hitta i butik. 

Årets konditor

Årets konditor tårta

Du kan även titta på Årets konditor-mästerverken . Ovan ser ni den tårta mm som Årets Konditor 2015 Anders Oskarsson vann titeln med igår. Det är många aktiviteter på scen under helgen dessutom. 

DSC_0084

Roligaste chokladmästerverken som var väldigt åtrådda, som den rackaren. 

Chokladfestivalen

Det finns något för alla här: Kurser i bakning, smakprovningar, man kan köpa böcker om bakning, mat, de mest fantastiska praliner, chokladkakor, bakttiraljer, viner som passar till choklad och det bakade osv.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *