Bästa grillkvällen med Tefal OptiGrill

Tefal OptiGrill

Vad sägs om grillat till helgen?  Hängmörad ryggbiff med en syrlig tomatsalld, krispiga fries och en oemotståndlig bearnaisemajonäs? Tefal har lanserat en fantastisk nyhet OptiGrill där du kan grilla allt från all slags kött till smörgåsar, grönsaker korv, bacon och burgare.  Jag var inbjuden av Tefal på en demostrationskväll för Tefal OptiGrill förra veckan. Jag hade egentligen inte tid att gå, men efter att ha tittat upp deras grill för inomhusbruk på YouTube, recensioner och nätsidor så vara jag bara tvungen att se den ’in action’. 

DSC_0997

OptiGrill är en inomhusgrill som har 6 olika program: burgare, kyckling, smörgås, korv, kött och fisk. Den har även en frysknapp om du vill lägga in något från frysen för att tillreda. Du trycker på startknappen, väljer program, OK, och sedan väntar du tills den värmt upp. Då avger den en signal. Du bara lyfter locket och lägger in det du vill grilla.

En sensor på sidan känner in tjocklek. Sedan ändrar sig färgen allteftersom den kommer till olika stadier: Röd, medium eller välstekt. Vid varje fas ger den en signal. Så du kan plocka ut steken för den som vill ha den medium till exempel och sedan låta de andra ligga kvar till välstekt. En sak som är genomgående för Tefals produkter är att de är så lätta att rengöra och de delar som ska diskas kan ställas in i diskmaskin. Bara älskar den grejen med Tefal. På OptiGrill tar man lätt bort de båda grillytorna och behållaren för fett och bara in i diskmaskinen. 

DSC_0983

Event där det är ’hands on’ är bland det bästa jag vet. Jag var inte i  samma team som dessa favoriter Carro och Rose-Marie, men i samma som dessa favoriter Hedvig och Micke. Vi gjorde supergoda stekar som bara lades i OptiGrill och medan vi väntade in att OptiGrill-lampan skulle lysa åt det orange-hållet för medium så gjorde vi en vansinnigt god tomatsallad och en bearnaisemajonnäs som var så god att man hade velat slicka skålen. 

DSC_1009

Vi gjorde tryffelfries med Tefals ActiFry som jag också har hemma (men en äldre modell). Det är en fritös men utan oljan, så hästvägar mer hälsosamt. Du använder cirka 1 matsked valfri olja till 1 kg potatis. Fries som inte blir friterade med så krispiga och goda. Du kan även lägga ner kyckling och grönsaker som wokas eller rosta nötter osv.  Men just här var det fries som skötte sig själva. 

ActiFry

Höstdukning med äpplen kottar allmänt mys. Foodlab Matstudio på Östermalm har helmysiga lokaler för just matlagning och efterföljande middag för stora gäng. 

Tefal OptiGrill kväll

DSC_1054

Till bords och alla njöt av maten. Tänk att knappt ens ha behövt göra något för en middag som denna. Bara svängt ihop en galet god majo och en fräsch tomatsallad. Resten skötte Tefal OptiGrill och Tefal ActiFry själv.  

DSC_0968

Linda

En kommentar

  1. Tefal opti grill doesn’t work . the automatic bottoms don’t work perfectly cause when I press on till e.g chickens bottom then ok it changes directly to Manuel bottom and I’ve tried couple of them but they had the same problem .thats why I have prepared them to the store which I have bought them of.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *