Syskonkärlek

Annie Magda

En helt osminkad bild på Annie och Magda som jag hittade dem i soffan i söndags morse framför TVn. Magda hade varit borta under helgen med sin pappa och kom tillbaka lördag kväll då Annie somnat. Det första hon gör då hon vaknar är att gå till Annie och säga ’jag är här nu’. De tycker så otroligt innerligt om varandra. Visst bråkar de, massor! Magda slåss ordentligt och är stark som bara den och Annie retar henne verbalt och vet exakt vilka knappar hon ska trycka på för att Magda ska flyga i luften. De skriker på varandra flera gånger varje dag, men de älskar varandra oerhört mycket och längtar alltid efter varandra när de är ifrån. Magda pratar inte helt rent än, och ibland förstår man inte vad hon säger. Annie förstår henne alltid. Om jag är arg på någon så försvarar alltid den andra den som man är arg på. Vet inte om det är vanligare att två flickor är gosigare med varandra än två killar eller en kille och en tjej men Magda och Annie är verkligen gosiga och beskyddande av varandra. Hur ser det ut hos er med barn?

Linda

En kommentar

  1. Det är nog väldigt olika det där. Mina tvillingar har aldrig varit speciellt gosiga med varandra (tjejer), men jag tror också att dom på något sätt tagit varandra för givet också. Dom vet att den andra alltid är där.

    Mina mindre tjejer (5 och 2) dom är däremot ganska så gosiga, ibland, för precis som dina så bråkas det något så kopiöst.

    Jag tror nog också att det smittas av lite hur man själv är, jag är extremt ogosig (uppvuxen så) så när barnen är riktigt små, då kommer det naturligt för mig, men blir ”svårare” (dvs jag måste tänka på att gosa med dem) ju äldre dom blir. Är man en kramig familj, så är nog barnen kramigare mot varandra (oftare i alla fall, tror jag :))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *