Jag lovade ju att jag skulle lägg ut receptet på totalt underbara maten vi lagade och åt med Tina Nordström och Tefal: Frasiga Senapspanerade Lammkotletter med sallad på varma druvor och oliver. Supergott tillsammans och superhärlig kväll. Så här kommer ett äkta helgtips som är lätt att laga och känns extra på alla sätt.
Vårt team var ’in charge’ av just huvudrätten, och jag av själva lammkotletterna. Man skulle nog ha panerat enbart kanterna, men vi panerade hela, det blev riktigt bra så också. Jag älskar verkligen sådana här ’hands on’ events där jag får laga mat, röra i grytor, lära mig saker.
Senapspanerade lammkotletter med varma druvor och oliver (4 port)
4 lammkotletter med ben
1 msk dijonsenap
2 ägg
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
salt och peppar
Olivsallad:
1 dl kalamataoliver med kärna
2 dl gröna druvor utan kärna
½ citron rivet skal och saft
1 vitlöksklyfta (skalad)
1 bananschalottenlök, tunt skivad
1 dl olivolja
färsk timjan
Gör så här:
Kotletterna
1. Salta och peppra köttet, bred på senapen och vänd det sedan i uppvispat ägg och panko.
2. Lägg det lätt panerade köttet åt sidan.
3. Stek kotletterna i smör och olja, ett par minuter på varje sida. Ha ordentlig värme på spisen, köttet ska bli krispigt och gyllenbrunt.
4. Lägg upp på tallrik och avsluta med att plocka över lite extra timjan och någon skiva citron.
5. Servera lammet med olivsalladen
Olivsallad
1. Skiva vitlöken så tunt du kan, ta hjälp av en potatisskalare.
2. Lägg alla ingredienserna i en kastrull, sätt på lock och låt koka upp.
3. Låt sjuda i 5 minuter utan lock och ställ åt sidan.