Den här rätten gör jag ofta, indiskt på lättast möjliga sätt, med lagom, rätt mild hetta. Barnen tycker verkligen om den fast den är lite stark. Jag och barnen gillar naanbröd till, gör det lite festligt och extra indiskt. Naanbröd finns att köpa färdigt som du bara mikrar en liten sväng.
Du behöver
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1 påse tikka masala kryddmix (ca 40g, jag tog första bästa jag hittade, kommer inte ihåg vilket märke)
1 dl matyoughurt
1½ dl matlagningsgrädde
smör, salt
Servera med ris, naanbröd (jag köpte färdig som mikras)
Gör så här
Skala och skär lök och vitlök i skivor. Skär kycklingen i större kuber. Fräs på kyckling, lök, vitlök i smör i tjockbottnad panna eller en gryta. Salta lite. Häll ner tomaterna, vattnet och kryddmixen. Koka ihop med lock på i ca 10 min.
Ta upp kycklingen med hålslev eller gaffel och lägg i skål på sidan. Mixa såsen med stavmixer (eller i mixer). Häll tillbaka i grytan och tillsätt grädde och youghurt. Rör om. Lägg i kycklingen och koka upp och låt koka 2 minuter.
Servera med klick matyoghurt
Tiddelipom!
2 kommentarer