Pizzabotten på en botten av sconesdeg. Så fenomenalt för det smakade väldigt likt pizzabotten, nästan godare och ingen jästid. Klart på sådär 30 minuter. Fick tipset av en mycket god vän och det var sannerligen ett kanontips. Magda sov hos sin pappa igår, så det var Annie och jag ’Home Alone’. Mysigt att fixa ihop.Jag använde färdig, köpt, tomatsås, Zetas med basilikasmak, men självklart kan man göra sin egen. Jag gjorde en halv sconessats och då blev det 4 små pizzor. Man får tänka på att man gör varje rundel rätt platt, för det ska ju inte bli tjockt som sconesbullar i ugnen. Vi toppade med bästa mixen: Salami, kalkonskinka, grön och röd paprika och massa ost (lite ananas hade inte varit fel).
Du behöver
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
30 g smör
1 dl mjölk
tomatsås
toppings
ost
Gör så här
Sätt ugnen på 250 C
Ta ut en ugnsplåt och lägg på bakplåtspapper.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt. Nyp ihop med smöret. Tillsätt mjölk och rör ihop snabbt till en något kladdig deg. Dela i 4 delar. Lägg på bakplåtspappret och trycka ut till en rund, tunn botten.
Bred på ett tunt lager av tomatsåsen. Lägg på topping (görs med glädje av barnen). Strössla över ost. In i ugnen tills osten har smält.
Pizzasugen blev jag 🙂 kram Diana
Det var så gott, den här pizzavarianten på Sconesbotten kommer vi göra mest hela tiden. Så gott!! Kramar