Alla i min familj är väldigt matlagningsintresserade, experimenterar och håller på. Så det blev verkligen hur mycket gott som helst på julbordet. Ångrar idag att jag inte åt mer eller kunde åka tillbaka och fortsätta äta av allt gott. Min mamma hade griljerat skinkan på bästa sätt.
Värdinnan ’in action’ med köttbullar och prinskorvar. Hon hade även gjort supergod sillsallad och annan sillinläggning. Det var glada miner på alla rakt igenom, sådär som det ska vara på jul.
Min systers verk: brysselkål med vita bönor, granatäppelkärnor, tomater, olivolja och timjan, GOTT.
Min bror och sambo hade glaserat revbensspjällen i apelsin, ingefära, honung och annat mumsigt. Underbart.
Min del, lax gravad med äpple och krossade kanelstänger och lite citron.
Min bror tyckte det var så gott att han blundade för att njuta av varje tugga, eller nåt..
Massa godis, hemgjort och köpt i salig blandning
Dessert, såklart. Saffranspannacotta med glögggelé
Lite kall chokladdryck går alltid ner efter en sprudlande jul
Tack Matilda, Simon och Love för världens finaste jul som betydde mycket för oss