Jag har med mig den här underbara alkoholfria glöggen till min bror idag. Den fick vi på ICAs julevent. Den är lätt äpplig och julkryddig i smaken och är perfekt till både barn och vuxna. God Jul!
Äppelglögg
Ca 11 dl
1 bit, ca 3cm färsk skalad ingefära
2 kanelstänger
1/2 tsk kardemummakärnor
1 dl råsocker
2 dl vatten
1 apelsin
1 liter äppelmust
Gör så här
1. Skiva ingefäran tunt. Lägg ingefära, kanel och kardemumma i en kastrull tillsammans med
socker och vatten. Koka upp och låt det koka hårt i 3-4 minuter.
2. Skölj apelsinen, skala försiktigt av skalet med en potatisskalare (det vita ska inte med).
3. Pressa apelsinen, blanda apelsinsaften med apelsinskalen, kryddsockerlagen och
äppelmust. Låt glöggen stå och dra i några timmar.
4. Värm glöggen
Låter så gott!
God Jul på er! Många kramar från Nashville!