Revbensspjäll i magisk glaze

DSC_0028

Någon gång ska var första gången, och det här var mina första tillagade revbensspjäll och magiskt goda blev de små rackarna. De blev sådär sötsyrliga och lagom klibbiga. Barnen älskade dem. Bara så lättfixad och tacksam middag det här.

DSC_0015

Fräscht med en sallad till med apelsin! Den här salladen innehåller även granatäpplekärnor, mandel och fänkål. Recept kommer!

Du behöver
1 kg tunna revbensspjäll

3 msk kalvfond vatten

Glaze
2 dl ketchup
1 msk svensk söt senap
2 msk råsocker
2 msk ättikssprit (12%)
2 tsk worchestershiresås
2 msk soja
1 dl honung
½ msk finriven försk ingefära
2 dl vatten

svartpeppar

Gör så här

Fyll en stor gryta med vatten och tillsätt kalvfonden. Koka upp. Skär revbensspjällen i bitar och lägg i kokande vattnet. Sänk värmen och låt det hela sjuda under lock i sådär 20 minuter. Häll av vattnet och låt spjällen svalna.

Glaze
Blanda alla ingredienser i en kastrull och småputtra i 20 minuter. Om såsen är för tjock så späd med lite vatten. (Du kan göra såsen flera dagar innan, för den håller minst en vecka i kylen).

Sätt ugnen på 225 C

Pensla på rikligt med glaze runtom hela spetten. Lägg i ugnsfast form (eller på ugnsplåten). Låt dem vara i ugnen ca 25 minuter. Ta ut dem efter 15 minuter och pensla på resterande glaze. Goda varma som kalla.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *