Smörgåstoppings matchade med Polarbröd

Polarbröd_141118_7433fi8

Jag fick testa några smörgåstoppings framtagna av Pia Hall som är matskribent och matkreatör med inriktning på det vegetariska köket. De är framtagna för att vara speciellt goda på Polarbröds Bumla och ekologiska knäcke. De var supergoda faktiskt, så jag tänkte att ni kunde få recepten.Dessa passar toppenbra till julbordet eller glöggminglet dessutom.

KRAV-märkta Polarknäcke ekologisk har bakats med förnybar energi. Polarknäcke är en av de mest populära produkterna i Polarbröds hårda sortiment och nu finns alltså ett ekologiskt alternativ med samma höga kvalitet. Som allt bröd från Polarbröd är det bakat utan konserveringsmedel eller konstgjorda färg- och smakämnen. Deras Bumla ett bröd med mycket surdeg och gott som bara den.

 

Sallad på picklade rödbetor och chèvrekräm

4 portioner

Bumla Fikon passar perfekt till de syrliga rödbetorna, den lena chèvrekrämen och de knapriga och kaneldoftande valnötterna.

3 rödbetor

1 dl ättiksprit

2 dl socker

4 dl vatten

1 lagerblad

100 gr valnötter

2 msk sirap

1 tsk kanel

200 gr chèvre 2 dl creme fraiche svartpeppar 100 gr rucola

1 rejäl morot, hyvlad i strimlor

 

Grönkålspesto

1 burk

Denna smakfulla pesto passar utmärkt till Polarknäcke Ekologiskt. Det går även att göra peston på svartkål eller varför inte blanda kålsorterna!

200 gr färsk grönkål

100 gr hasselnötter

2 vitlöksklyftor

1 dl riven Västerbottenost 1 msk rapsolja salt

1. Dra eller skär loss bladen från stammarna om de är grova.

2. Mixa grönkål med nötter och vitlök. Låt ost och olja vara med sista sekunderna.

Smaka av med salt.

 

Pepparrotscoleslaw med rostade pumpafrön

4 portioner

Coleslawen är kryddig och smakar perfekt med Bumla Frö.

300 gr vitkål eller spetskål

2 morötter

1 syrligt äpple

5 cm pepparrot

1,5 dl tjock yoghurt

0,5-1 dl majonnäs 1 tsk salt

1 dl pumpakärnor

1 knippe gräslök, hackad

1. Strimla vitkålen med kniv eller mandolin. Riv morötterna grovt. Hacka äpplet i små bitar eller fina strimlor. Riv pepparroten fint.

2. Blanda yoghurt och majonnäs. Salta. Rör ihop med kål, morot, äpple och pepparrot.

3. Rosta pumpakärnorna i torr panna så att de får lite färg.

4. Klicka på rejält med coleslaw på bröden. Toppa med pumpakärnor och gräslök.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *