Tjohoooo, Kladdkakans dag idag. Den absolut godaste kladdkakan jag smakat och bakat är den här saffranskladdkakan. Helt galet god. Vilken är eran favorit bland kladdkakor?
100 g smör
1/2 g saffran
200 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl (120 g) vetemjöl
smör till att smörja formen
Sätt ugnen på 175°C
1. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner
dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
3. Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll
smeten i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt den bli
ordentligt kall innan den serveras.
H Ä R L I G H E L G!
Ser jättegott ut! Vad är det mer som finns på tallriken./sofi
Det är kardemummakakor, recept kommer och lingongrädde:-)