Brunch med min bästis Rose-Marie på Fotografiska idag. Det är Stjärnkocken Paul Svensson som har komponerat brunchen och driver restaurangen.
Man sitter vid stora runda bord, med andra. Lite ovanligt för oss svenskar, men väldigt trevligt. Vi delade på en kanna äppelte med mynta vid bordet, en korg med nybakta scones, hallon/choklad curd och lemoncurd. Mmmmmmm! Jag vann den här brunchen på ett event för SPISA då jag hade alla rätt på en örtquizz. Fin vinst!
Sedan dags för charkuterier, jordärtskockscrème, hembakt knäcke, ja, ni ser ju. Det är mycket grönsaker, mycket ekologiskt och närproducerat och genomgående fina råvaror på allt.
Det kändes långt ifrån stabbigt som det ofta gör på en brunch. Det är så mycket krispiga, fräscha grönsaker, goda såser och vällagat.
Desserterna var övernaturligt goda. Äppelpajen kommer jag drömma mig tillbaka till. Smakade som en riktig mormorspaj, hade lite kola i sig och en vaniljsås med massor med vaniljfrön.
Små minibärpajer med maräng
Ljuvlig morotskaka
Paul Svensson kom faktiskt fram till mig under brunchen och gav mig en stor kram. Småpratade lite. Så gulligt av honom. Genuint trevlig. Underbar brunch i underbara miljö med de stora panoramafönstrerna ut mot vattnet.