Upptäckte att jag hade ett sparat utkast från i somras på de här söta frökexen som jag gjorde flera gånger. De var magiska. De är inte så söta, lite matigare och innehåller en hel del bra grejor. Barnen älskade dem. De passar superbra till glass, frukt, eller som här Pannacotta med jordgubbsalsa (du kan byta ut jordgubbarna mot annan frukt/andra bär). Receptet på frökexen kommer från Arla.
ca 30 st
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
2 dl havregryn
2 krm salt
3â4 dl strösocker
1 1â4 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl Arlas Smör-&rapsolja
Sätt ugnen på 200°
Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll över blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på smeten och kavla ut tunt. Ta bort det övre bakplåtspappret.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Skär genast i bitar och låt kallna på galler.