Kycklingwraps

Kycklingwraps
Under de senaste två veckorna har vi har testat Mathems och Tastelines Barnkasse. Det var verkligen rätt timing, för det har sammanfallit med en massa Vabb där det inte funnits någon ork till att fundera ut maträtter, än mindre ge sig iväg och handla. Ingredienserna till recepten som kom med kassen är väldigt generösa. Man behövde t ex lite färsk ingefära till en rätt, med i kassen kom en stor rot, så den räckte även till min kureringsdryck med citron och honung. Vi har fått flera nya favoriter, en är t ex dessa Kycklingwraps som gick fort att göra och barnen tyckte väldigt mycket om dem.
DSC_0151

Du behöver

600 g kycklingfilé

Salt,peppar

Kräm

2 dl creme fraiche

1 tsk honung

1 ½ tsk curry

1 krm salt

Tillbehör

1 paprika

250 g morötter

½ salladshuvud

8 tortillabröd

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader

Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidorna. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek kycklilngfiléerna gyllenbruna på båda sidor. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i ca 20 min.

Currykräm: Blanda samman creme fraichen med honung och curry. Smaka av med lite salt.

Tillbehör: Skala morötterna och skölj paprikan. Skär morötter och paprika i tunna stavar och skölj salladen.

Ta ut kycklingen ur ugnen och skär i fina skivor. Bred ett lager currykräm på ett tortillabröd och fyll med grönsaker och kyckling. Vik ihop och ät!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *