Kycklinglasagne är kanske t o m godare än vanlig lasagne. Gott med en sallad till med äpplen. Tror det räcker så med beskrivning, här är receptet:
Du behöver
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 zucchini
500 g kycklingfärs
2 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
salt, peppar
Sås
90 g smör
6 msk vetemjöl
1 liter mjölk
10 lasagneplattor
2 dl riven parmesan
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite olja i en panna och pyttsa ner i en gryta. Fräs kycklingfärs i olja i pannan, pyttsa över i grytan. Tillsätt grönsakerna, tomatpuré, timjan, rosmarin, krossade tomater och buljongtärning.
Dela paprikorna och ta ur kärnhuset. Skär paprikor och zucchini i mindre kuber och pyttsa ner i grytan. Låt småputtra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sås
Smält smör. Tillsätt mjöl. Späd med mjölken och vispa hela tiden så det inte klumpar sig. låt småputtra ihop sig i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lasagne
Varva sås,lasagneplattor och köttfärsröran i en ugnsform. översta lagret ska vara sås och sist ost. In mitt i ugnen sådär 40 minuter.
Kycklinglasagne har jag gjort några olika men inte med färs. Låter väldigt gott!