![Pocherat_ägg_hur pocherar man ägg_frukost](https://media1.lindasmatstuga.se/2014/02/pocherat-agg-latt-som-en-platt0.jpg)
Pocherat ägg
Ägg ½ msk vinäger 3/4 l vatten 1 tsk salt Ps. Jag dubblade satsen ovan för att jag hade en väldigt stor och vid kastrullGör så här
1. Knäck äggen ner i varsin kopp. Droppa över några droppar vinäger på varje ägg i koppen. 2. Koka upp vattnet med salt och vinäger i en låg och stor kastrull. 3. Häll försiktigt i äggen. Vitan kommer snurra runt sig runt äggulan. Du kan hjälpa till lite med en slev så att äggvitan lindar sig runt gulan. Sjud det hela i 3-5 minuter (se lista nedan). Ta försiktigt upp med hålslev och för över till en skål med kallt vatten. 3 minuter för en rinnande äggula4 minuter för en krämig äggula
5 minuter för en fast äggula.
![Pocherat_ägg_hur pocherar man ägg_frukost](https://media1.lindasmatstuga.se/2014/02/pocherat-agg-latt-som-en-platt1.jpg)
Problemet är att äggen måste vara jättefärska. Jag har misslyckats så många gånger, men nu har jag hittat Jamie Olivers pocherade ägg for dummies, vilket fungerar 100%. https://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2013/10/lacker-gratinerad-macka.html