Pocherat ägg
Ägg ½ msk vinäger 3/4 l vatten 1 tsk salt Ps. Jag dubblade satsen ovan för att jag hade en väldigt stor och vid kastrullGör så här
1. Knäck äggen ner i varsin kopp. Droppa över några droppar vinäger på varje ägg i koppen. 2. Koka upp vattnet med salt och vinäger i en låg och stor kastrull. 3. Häll försiktigt i äggen. Vitan kommer snurra runt sig runt äggulan. Du kan hjälpa till lite med en slev så att äggvitan lindar sig runt gulan. Sjud det hela i 3-5 minuter (se lista nedan). Ta försiktigt upp med hålslev och för över till en skål med kallt vatten. 3 minuter för en rinnande äggula4 minuter för en krämig äggula
5 minuter för en fast äggula. Annie valde dryck till och det blev hennes specialare: färskpressad apelsinjuice mixat med frysta blåbär. Så underbart gott.
Problemet är att äggen måste vara jättefärska. Jag har misslyckats så många gånger, men nu har jag hittat Jamie Olivers pocherade ägg for dummies, vilket fungerar 100%. https://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2013/10/lacker-gratinerad-macka.html