Chokladvåfflor passar vilken dag och när som helst: till frukost, lunch, middag, brunch. Lite roligt och väldans extragott tyckte barnen. Jag gjorde dessa i helgen och Annie har redan bokat in dem igen till torsdag då hennes bästis kommer med hem från förskolan. De är lite som kakor i konsistensen, så de passar bra med något tillbehör som glass till exempel.
Du behöver (till ca 6-8 våfflor) 1 ½ dl vetemjöl 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 3 äggulor 2,5 dl grädde 30 g smält smör 3 ägg 1 dl ljust muscovadosocker Gör så här Smält smöret Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt äggulor, grädde och det smälta smöret. Rör om. Låt smeten stå och vila i 10 minuter. Vispa äggen pösigt, tillsätt sockret och vispa på ordentligt. Vänd ner äggvispet i smeten. Grädda våfflorna.
Hej, jag undrar om man kan byta ut muscovadosockret till vanligt socker?
Kram 🙂
Det tror jag nog. Bara att testa! Muscovadosocker ger en lätt kolaaktig smak och det blir gott till chokladen:-)
De ser väldigt goda ut och choklad tackar jag inte nej till 🙂 Kram!
Choklad passar verkligen till och i ALLT:-) Kramar