Villa Marina och Italiensk antipasti

AgatonItaliensk antipasti och ljuvligt gott vin från Italien och ett äkta grevepar på det? I måndags var jag inbjuden till en kväll på restaurang Agaton. Italienska vinproducenten Antichi Poderi bjöd på sina viner och firade att deras årgång 2010 av Villa Marina fått utmärkelsen 2 röda glas i vinmagasinet Gambero Rosso, en riktigt fin utmärkelse. DSC_0034Det var en genomtrevlig kväll och högt i tak. Maten, vinet och sällskapet var helt fantastisk. Här ser ni greve Leopardi, som tillsammans med sin fru Lidia Berlingieri driver Vingården Antichi Poderi del Conero. DSC_0045Vi drack deras prisade Villa Marina till antipastin. Vi fick också testa deras andra viner som ännu inte finns i Systemets sortiment. Perfekt match till pastan.PicMonkey CollageVi åt och drack gott som ni kan se. Min favorit bland vinerna blev Villa Marina som är ett perfekt vin till en pasta eller en pizza. Jag blev också mycket förtjust i deras reserva, 2006 Pigmento. Så otroligt god, synd att det inte säljs här i Sverige. DSC_0016Vinerna från Azienda Agricola Anitichi Poderi del Conero där även ett mycket gott vitt vin och en ljuvlig Spumante ingår. Det är i nuläget enbart 2010 Villa Marina som säljs i Sverige.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *