Fiskpudding – Smaskens!

DSC_0093Makalöst, oemotståndligt gott! Helt såld på den här fiskpuddingen med skirat smör. Det är faktiskt ett recept från min dotters förskola. De har världens mest fantastiska kock och alla barnen älskar hans mat. Annie kom en dag, innan jul, hem med receptet på fiskpuddingen, hon hade helt enkelt gått till Petter, kocken, och frågat honom efter receptet på den här fiskpuddingen som hon älskar. Det är mammas flicka det! Den är busenkel att göra, men tar tid. Jag gjorde risgrynsgröten dagen innan och ställde in i kylen.DSC_0096

Du behöver
1 sats risgrynsgröt (för ca 5 pers)
800 sej eller torsk
3 ägg
ströbröd
smör
muskot, salt,vitpeppar
Gör så här
Koka risgrynsgröten (ha inte i något socker eller annat sött)
Sätt ugnen på 175 C
Koka fisken tills den är färdig i en stor kastrull med vatten. Blanda ner kokta fisken i grötkastrullen. Låt svalna något och blanda sedan ner äggen. Smaka av med salt, peppar och muskot.
Smöra en ugnsform och häll i grötsmeten. Strö över en lager med ströbröd och lägg över lite klickar med smör. In i ugnen i ca 1 timma.
Servera med kokt potatis, skirat smör, pepparrotsvisp och citronklyftor

Linda

0 kommentarer

  1. Kocken i vårt kök gör också fiskpudding.

    sååååå gott.

    testa att ha lingonsylt till. Låter konstigt

    men det är såååå gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *