Rykande varm mustig Gulaschsoppa

Prexis vad vi fick hemma hos min vän Angelica. Den härligaste gulaschsoppan någonsin! Jag har fått hennes recept och det är så underbart gott att ni bara måste testa.
Vilken sällskaplig soppa: vi åt, chit chattade, tog lite mer, drack gott kologiskt rött vin till och hade det så bra.
Mycket gott ekologiskt rött vin till gulaschsoppan som var gjord på ekologiskt kött dessutom.
Du behöver (för ca 8 pers)
1,2 kg benfritt ekologiskt nötkött/högrev
4 gula lökar
4 vitlöksklyftor
6 morötter
1 stor palsternacka
6 stora potatisar (mjölig sort)
4 msk paprikapulver
2 tsk mald kummin (eller stött)
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
3 sk tomatpuré
1,8 l vatten
4 köttbuljongtärningar
2,5 dl rött vin
pressad citron
nymald svartpeppar
smör, salt
Gör så här
Skär köttet i mindre bitar, bryn lätt i smör i pannan. Lägg över i stor gryta.
Skala lök och skär i mindre bitar, finhacka vitlöken. Bryn lätt i smör i pannan. Lägg över i soppgrytan.
Skala morötter, potatis, palsternacka och skär i mindre bitar. Stek i smör i pannan och lägg över i grytan.
Tillsätt paprikapulver och kummin. Kärna ur paprikorna och tärna. Tillsätt till allt annat i grytan. Häll i vatten, lägg i buljongtärningar, tomatpuré och vinet. Koka upp och låt småputtra i minst en, gärna två timmar.
Du kan mer än gärna göra den dagen innan. Vid servering värmer du långsamt upp den. Smaka av med citronsaft och peppar.
Servera med stor klick creme fraiche eller turkisk youghurt.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *