Väder för en riktigt redigt knäckig äppelpaj

Den här pajen bjöds jag på i helgen och ni bara måste göra den: knäckigt skal och mjuka äpplen under skalet. Vi åt den med råkräm till och det var WOW! Så här kommer recept på 2 goda saker på ett bräde.
Höstigt gott!
Till pajen var det underbart underbart gott med Iscider till de vuxna och Kiviks Årets Skörd, Äppelmust på Rödnos.Iscider finns på systemet och har förutom äpple inslag av apelsin och honung. Kiviks Årets Skörd är gjord på Discoveryäpplen eller Rödnos som de också kallas.
Du behöver
5 äpplen
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl ljus sirap
2 msk mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smöra en ugnsfast form
Skala äpplena, kärna ur och skiva dem. Fördela skivorna i formen.
Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Tillsätt socker, havregryn, mjöl, bakpulver, sirap och mjölk. Rör om. Bred och klicka ut smeten över äpplena så att de täcks. In i ugnen cirka 30 minuter tills pajen blivit knäckig och gyllenbrun.
Råkräm
1 vaniljstång
2 st äggulor
0,75 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i en bunke. Tillsätt äggulor och socker. Vispa allt fluffigt.
Vispa grädden och vänd ner den med äggvispet.

Linda

3 kommentarer

  1. Åh, ser väldans gott ut! Har ju lyxproblem hemma just nu men äppelträd som har gett enorma mängder underbar frukt! Bäst att ta vara på så mycket man kan!

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.