Ny burk Manukahonung

Äntligen en ny burk Manukahonung. Världens bästa honung. Barnen får cirka 1/3 tesked Manuka honung varje dag. Det är en mirakelhonung som förhoppningsvis ska hålla oss friskare i vinter än förra vintern. Jag skickar efter mina burkar från MåBra för att de är prisvärda och har snabba leveranser. Men alla hälsokostbutiker har honungen.
Det finns en massa studier som visar på honungens anitbakteriella egenskaper, och specifikt Manukahonungen. Vårdförbundet skriver om Manukahonung HÄR, Svenska Dagbladet skriver om studier på Manukahonung HÄR, eller HÄR där en studie som Karolinska har gjort redovisar att svensk Ljunghonung har liknande egenskaper, men inte fullt lika effektiva som Manukahonung.
Ps. Kom bara ihåg att inte ta Manukahonung i teet. Den funkar inte med värme

Linda

0 kommentarer

  1. Som biodlare måste jag ju också slå ett slag för svensk honung! En som stödjer pollineringen i våra trakter. Men skippa industri honungen i butik och köp istället sorthonung direkt av biodlaren. Tex är honungen från tidigt på säsongen med nektar från tex maskros kalasgod! Om du är ute efter något nyttigt kanske propolis kan vara intressant? Inget ont om manuka dock, den är säkert jättefin 🙂

    Svar:
    Ja, absolut svensk honung! Jag har en stark övertygelse om honung eftersom jag växte upp med en morfar som var biodlare. Om du har någon slags lista på biodlare där man kan köpa honungen direkt så får du gärna maila över den till mig, eller ännu bättre en sida på nätet som man kan hänvisa till.
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *