Rasande Eleganta Småkakor

Rasande eleganta småkakor minsann: Pariservåfflor, Chokladkolasnittar och glutenfria Tebröd á la Hela Sverige Bakar.

Jag blev tillfrågad om jag på uppdrag av Kungsörnen ville vara med på ett hörn av Hela Sverige Bakar genom att få en av deras veckoutmaningar att baka hemma. Vilken utmaningen var fick jag inte veta förrän samma vecka som deltagarna skulle göra sin utmaning. Då kom även ett stort paket med allt möjligt trevligt och spännande.
Min lott blev således småkakor: 3 klassiker med en modern twist: 1 fylld, 1 spritsad, 1 mönstrad. Jag valde att göra Pariservåfflor med smörkräm spetsad med lime, gluten och laktosfria Tebröd med apelsin doppade i mörk choklad och hackade pistagenötter och melerade Chokladkolasnittar.
Oj, vad jag har bakat och stått i. Småkakor är på ett sätt väldigt lätta att baka, men då man testar sig fram så går en hel del fel innan det blir sådär bara helt rätt och världsgott. Alla recept kommer under dagen så håll utkik.
Fin fredag och helg/Kramar!

Linda

0 kommentarer

 1. Alltså åååååh, så GOTT! Småkakor är verkligen underskattat – de flesta verkar bara baka cupcakes och sånt "trendigt" (kan man förresten baka egna caneléer tror du – kan bli min utmaning till dig 🙂 ). Kanske småkakorna är på väg in i finrummet igen?!

  ps. du missade inte mycket igår….

  KRAM!

  Svar:
  Gulliga du!! Jag tycker faktiskt också att småkakor är underskattat. Tror att vi kommer se så mycket mer av småkakor, de är heta.-) Jag tror att caneléer är grymt svåra att få till hemma, men ska kika lite på det. Vilken utmaning du kommer med så här då jag har bakat och fotat mig igenom två nätter på raken.
  Var så trött att jag bara orkade inte gå igår kväll på eventet. Jag kände att jag ville hem och krama på barnen och fixa inför fotandet av småkakorna. Kram och ha en superfin helg. Hoppas vi ses snart!
  Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *