Ankbröst med hallondressing, riktigt härlig helgmat

Min födelsedagsmiddag (från förra veckan) som barnens pappa gjorde till mig från barnen: ankbröst i så god sötsyrlig sås och hallondressing. Var lite Wild & Crazy och testa något nytt (eller brukar ni göra anka?)
Du behöver (4 pers)
2 ankbröst
salt,peppar
2 msk balsamvinäger
1½ msk honung
Dressing
1 dl hallon (spara några till dekoration)
1 msk socker
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Gör så här
Mixa hallon med socker, olivolja och vinäger till en slät dressing.
Sätt ugnen på 150 C.
Använd en kniv till att skära ett ritmönster i skinnet till ankbrösten. Gnid in med salt och peppar. Stek ankbrösten i stekpanna tills ytan blivit lite gyllene brun på båda sidor. Ta upp ankbrösten ur pannan och lägg med skinnsidan upp i en ugnsform och ställ in i ugnen. Tillsätt balsamvinäger och honung i pannan med skyn från ankbrösten. Låt koka ihop tills det blivit såskonsistens. Låt ankbrösten vara i ugnen tills de har en innertemperatur på 68 C, ta ut och linda in i folie.
Skär rätt tunna skivor av ankbrösten. Häll lite hallondressing på tallrikarna. Lägg på skivorna och ös över balsamskyn. Plussa på med sallad och kanske lite pommes.

Linda

0 kommentarer

  1. Jag brukar alltid ha ett gäng av de här i frysen https://www.picard.se/2-confiterade-anklar.html perfekt när man behöver nåt lite lyxigare lättlagat. 30 minuter i ugn + så avancerad sallad man orkar göra = festmåltid i det lilla…

    Svar:
    Jag måste till Picard. De verkar ha så mycket spännande. Vet att de har en Picard i Nacka Forum, var annars?
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *