Astrid Lindgrens värld

Vi har haft en helt otrolig helg på Astrid Lindgrens Värld med Pippi, Ronja, Madicken, Emil, Nils Karlsson Pyssling, Karlsson på taket och alla de andra figurerna från Astrid Lindgrens alla härliga böcker. Vi var ett gäng bloggare, Micki Bloggkompisar, som var inbjudna av just Micki. Vi teamade givetvis upp med Rose-Marie med familj.
De har så många föreställningar på ALV, och det är bra sådana! Föreställningen Sjörövarfabbes jänta är underbar! Det sjöngs och dansades till alla barns stora glädje. Mellan föreställningarna kan man gå in i Villa Villekulla och busa runt.
Ett riktigt sjörövarskepp kommer lastat med ett hop pirater på sjön intill. Magdas största idol är nämligen Pippi och hon satt alldeles paralyserad under föreställningen.
Att träffa Kling, Klang och Prusseluskan gjorde även mig starstruck. Mellan Mattisborgen, Katthult, Villa Villekulla finns så fina och stora lekparker: labyrinter i form av gärdsgård, man kan testa styltor, den långa spännande hinderbanan, gungor, roliga rutschkanor eller gå in i hus i miniformat från de olika böckerna.
Mattisborgen var mäktig och åskan dundrade och det small ordentligt då Ronja Rövardotter spelades. Figurerna vandrar ofta runt bland publiken under föreställningarna. I rövarskogen runt borgen kunde man skymta lysande ögon från Gråvargarna, rumpnissarnas boende och en stor lekpark.
En sak som är så härlig med Astrid Lindgrens Värld är att det är så stora ytor. Känns som att promenera runt i en gigantisk park. Det finns flera hagar med kor, får, hästar och getter. Jag såg flera gånger folk som hade med sig sina hundar. Väldigt mysigt!
Emil fyller i år 50 år! Det firas med ett sprillans nytt Katthult, byggt för 95 miljoner kronor. Ni bara får inte missa föreställningen ’När Emil körde huvudet i soppskålen’. Absolut bästa upplevelsen på hela helgen. De sjunger de flesta sångerna från Emil, Ida hissas upp i flaggstången, hästar och höns kommer in i föreställningen och det dansas en massa.
I Katthult finns en grund sjö med stenar barnen kan balansera på …och även vuxna som Rose-Maries man.
”Fina lilla Krumelur, jag vill aldrig bliva stur…” Vi var där i två dagar, mina förväntningar var skyhöga och de mer än infriades faktiskt.
”Vi lekte och lekte och lekte, så det är underligt att vi inte lekte ihjäl oss.” Astrid Lindgren

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *