Bananpannkakor med hallon glass

Vi är på väg till Vimmerby, men tänkte visa er vad jag gjorde till förra helgens frukost, Bananpannkakor. Vet ni att bara smeten var så god att jag åt upp flera pannkakor medans jag gjorde dem. Så oemotståndliga. Bra helgfrukost och dessutom både gluten och laktosfritt. Till det min raw food glass, lite bananskivor och hackade hasselnötter. Receptet är också det enklast tänkbara:
Du behöver (för ca 2 pers)
2 mogna bananer
4 ägg
nypa salt
(ev lite kanel till smeten)
smör eller kokosolja att steka i
Gör så här
Bara mixa bananer med ägg slätt. En nypa salt om du vill och nägra stänk kanel. Stek små pannkakor i smör eller kokosolja.
Ps. Smeten är annorlunda mot pannkakor och de blir inte lika fasta. Så klicka ut rätt tjockt med smet och vänta med att vända tills de är riktigt bruna, annars kan de lätt gå sönder. Gör inte heller för stora för då blir de för svåra att vända.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *