Ädelostgratinerad Tortellini

En av våra favoriter som vi gjorde i helgen, tortellini i en krämig ädelostsås, knaprig bacon och en hel del broccoli. Både jag och barnen tycker verkligen om den här. Jag använder alltid torr tortellini till just den här rätten. I lördags blev det Barillas variant med ricotta och spenat. Har jag bråttom så använder jag färdigtärnad bacon.
För 4 pers
1 förpackning tortellini (färsk eller torr. Jag tycker faktiskt i det här fallet att torr nog passar bäst)
1 tärning/liten portionsask oxbuljong
3 dl grädde (matlagningsgrädde går bra)
100-150g gräddädelost
1 pkt tärnad bacon (eller tärna själv)
Broccoli (efter smak)
Några nypor ströbröd
Gör så här
Värm ugnen till 275 C.

Koka tortellinin med buljongen. Stek baconbitarna i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Värm upp grädden och tillsätt bacon och ost. Rör om tills osten har smält. Häll av tortellini och häll över i en ugnsfast form. Blanda ner kokt broccoli.

Häll såsen med bacon över tortellinin. Strö några nypor ströbröd

Gratinera i ugn 8-10 min.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *