Körsbärsglass

Tycker ni om körsbär? Fram för fler recept med körsbär tycker jag. Gjorde körsbärsglass på ett hittat recept. Passar ju såklart speciellt till allt med choklad, speciellt mörk choklad. Nu kom jag på att det måste vara gudomligt gott till en kladdkaka.
Du behöver
1 kg körsbär (med kärnor)
200 g socker (lite drygt 2 dl)
Glass
3 dl Mjölk (3%)
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
3 äggulor
125 g socker (1½dl)
Gör så här
Koka körsbär (med kärnor) och socker. Koka tills bären spricker upp och det börjar bli lite tjockt. Ta av från spisen och låt kallna. Ta sedan bort kärnorna.
Glass
Koka försiktigt upp mjölk och grädde i en kastrull. Ta av kastrullen från spisen. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i gräddblandningen. Lägg i vaniljstången.
Vispa äggulor och socker fluffigt och vitt. Vispa ner lite av äggvispet i gräddblandningen och fortsätt med lite åt gången tills allt är blandat. Sätt på värmen på spisen och sätt tillbaka kastrullen. Rör runt hela tiden, gärna med träslev. Koka inte. Rör några minuter. Ta bort vaniljstången och häll smeten i glassmaskin och sätt igång. Då glassen blivit trög så rör du ner körsbärsröran. Häll glassen i en bunke och in i frysen.
Ps. Har du inte glassmaskin så häller du smeten direkt i bunek och ställer in i frysen. Ta ut efter ca 30 minuter och rör ner körsbärsröran och ställ sedan in igen.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *