Knäckig och kolasmakande blåbärspaj

Den här pajen är en av mina abosluta favoriter. Genom att använda muscovadoråsocker så blir smaken lite som knäck. Grahamsmjölet till pajskalet gör den rejäl och ger ett lätt tuggmotstånd. Mums för den här pajen.
Du behöver
Skal
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1½ dl socker
2 msk ljust muscovadoråsocker
2 msk kallt vatten

Fyllning
300 g blåbär
2 dl ljust muscovadoråsocker
2 msk potatismjöl

Gör så här
Blanda det kalla smöret i småbitar med mjöl, socker och råsocker. I med vatten och knåda snabbt ihop. Tryck ut i pajform och ställ i kylskåpet ca 30 min.

Sätt ugnen på 175 C

Blanda blåbär med potatismjöl och häll i pajformen. Strö över råsockret över hela pajen. Grädda mitt i ugnen sådär 30 min och låt svalna av.

Linda

0 kommentarer

 1. Blåbär som är så gott. Sedan min mamma skickade finska blåbär till mig kan jag inte annat än njuta av dessa godsaker. Smaken är så annan jämfört med buskblåbär. Pajen ser god ut. Kram!

 2. Ååå den såg jättegod ut, måste testa..

  Fast mina blåbär har tagit slut, får ta en ny dag i blåbärs skogen med barnen och se om vi hittar lite mer..

  Har kvar mina hallon dock, har du något gott recept på något med hallon ?

  Kram Camilla

  Svar:
  Så himla roligt att ni också var ute i Blåbärsskogen. Ni verkade ha haft det kanonmysigt. Nu kommer det lite hallonrecept. Men jag antar att dina hallon är slut, vad gjorde du för gott med dem? Kramar
  Linda /Matstugan
 3. Åh blåbärspaj som är så gott! Kul med muscavadosocker, det måste jag testa!

  Svar:
  Det blir så gott av muscovadosockret till blåbären!
  Linda /Matstugan
 4. Vad gott! INte bakat så mycket i sommar men nu blev jag riktigt sugen på en paj. Får se om jag kan få ut familjen i skogen och plocka lite blåbär eller så latar jag med att köpa frysta. Grahamsmjöl i pajskalet gör väl det hela lite nyttigare också?!;)

  Svar:
  Absolut, supernyttigt;-) Blåbär är ju också rena hälsokällan:-)
  Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *