Tycker ni om Gazpacho? Tidigare så förstod jag inte alls grejen med gazpacho. Men så smakade jag gazpacho i Spanien och var helt fast. Tycker det är så grymt gott och svalkande med en kall soppa på varma sommardagar. Nu gör jag alltid gazpacho på somrarna. Det är också en perfekt förrätt eller buffémat som man kan hälla upp i små glas med liten sked till.
Du behöver (till 4 stora skålar)
1 flaska passerade tomater (eller burk/kartong)
1 gurka
3 paprika (1 röd, 1 gul, 1 grön)
1 lök
2-3 vitlöksklyftor
1 citron
1 kruka basilika
2 skivor dagsgammalt vitt bröd
olivolja, tabasco
Tomatjuice för att spä ut om det blir för tjockt (jag använde inte det)
Gör så här
Börja med att lägga brödskivorna i en skål med vatten.
Skala gurkan och skär den i mindre bitar. Ta ur fröhusen ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Skär lök och vitlöksklyftor i mindre bitar. Pyttsa i allt i en mixer eller i bunke (om du använder stavmixer). Häll över passerade tomaterna, pressa i saften från citronen, basilikan. Lägg i de blötlagda brödskivorna. Droppa ner tabasco och skvätt i lite olivolja. Mixa allt. Blir det för tjockt så spä ut med tomatjuice.
Ät kall med lite gurktärningar, finhackad tomat och krutonger.
En kommentar